Cami Ignasià

El Camí Ignasià és el camí que el cavaller Ignasi de Loiola va recórrer l’any 1522 des de Loiola fins a la ciutat de Manresa. El nostre objectiu és oferir una experiència de peregrinació als homes i dones del segle XXI, tot seguint el procés espiritual d’aquell home extraordinari.

 

El Camí Ral que va seguir Ignasi, després de la seva estada a Navarrete, coincideix amb el que avui anomenem “Camí de Santiago” que transita per Catalunya, Aragó, Navarra i la Rioja. No sabem quants pelegrins cap a Santiago es van creuar amb Ignasi, però més d’una vegada va haver-se de sentir “a contracorrent”, en caminar en sentit invers al dels que pelegrinaven a Compostela. Un tret molt característic d’Ignasi va ser el de respectar la consciència i el camí de cadascú però, si ell havia d’anar “a la contra”, no ho dubtava, ho feia a la major glòria de Déu, igual que tot el que emprenia.

 

Avui et proposem amb aquesta guia viure l’experiència d’Ignasi, a contramarxa. Et creuaràs amb altres pelegrins, perquè el seu camí és també el nostre… però en el sentit contrari a les fletxes grogues que apunten a Santiago i que aniràs trobant en el teu trajecte. Igual com Ignasi de Loiola, nosaltres busquem un altre horitzó, un altre destí. Potser volem arribar a Jerusalem, com ell, per què no? Però abans d’això, t’animem a que arribis fins a Manresa, a la Cova, i que facis com Ignasi una parada a la teva vida, per tal de descobrir de quina manera Déu ens ensenya a caminar “com si fos el nostre mestre”, agafant-nos de la mà.

 

Si en vols informació, consulta la web del camí a http://www.caminoignaciano.org