La Santa Cova o “Coveta”

A l’ entrar a la Coveta es llegeix un mosaic on hi ha escrit “Locus in quo stas, terra sancta es “ ( El lloc on estàs és Terra Santa). Segons la tradició Ignasi hi va escriure els exercicis espirituals.

La Coveta és una balma natural que mira a Montserrat i damunt de la qual hi ha actualment els edificis de l’església, la residència i el Centre Internacional d’Espiritualitat Ignasiana.

Al llarg de quatre segles aquest espai natural s’ha anat transformat fins que ha esdevingut un conjunt d’exuberant decoració marbres, estucs, mosaics, bronzes, vitralls, precioses escultures de marbre blanc.

Aquí hi trobem el retaule d’alabastre de (segona meitat del s. XVIII) obra dels artistes manresans Joan i Francesc Grau, que representa Sant Ignasi penitent amb la ploma a la mà i els ulls mirant a Montserrat.

A la part dreta hi ha relleus d’alabastre de Josep Sunyer (s. XVIII ) i, a sobre d’ells, unes creus marcades damunt la pedra viva on Ignasi pregava. També es pot veure el medalló autèntic de la Creu de Tort.

cova_manresa