Inauguració del Primer Any Jubilar Ignasià.

 

Aquest divendres 31 de juliol festivitat de Sant Ignasi. El Santuari de la Cova de Manresa va celebrar la Missa Solemne d’Inici de l’Any Jubilar ignasià. L’eucaristia va ser presidida per l’abat de Montserrat, P. Josep Mª Soler, i   concelebrada pel delegat dels jesuïtes a Catalunya, P. Llorenç Puig; l’arxipreste de Manresa, Mn. Joan Antoni Castillo; el rector de la Seu, Mn. Antoni Boqueras; el Superior de la Cova de Sant Ignasi, P. Lluís Magriñà, i el director de l’Obra Apostòlica Camí Ignasià, P. Josep Lluís Iriberri.  Abans de la Missa es va procedir a la benedicció i obertura de la  porta jubilar o porta del perdó que podran travessar tots els pelegrins arribats a Manresa.

Inauguració primer Any Jubilar IgnasiàInauguració primer Any Jubilar IgnasiàInauguració primer Any Jubilar IgnasiàInauguració primer Any Jubilar IgnasiàInauguració primer Any Jubilar IgnasiàInauguració primer Any Jubilar IgnasiàInauguració primer Any Jubilar IgnasiàInauguració primer Any Jubilar IgnasiàInauguració primer Any Jubilar IgnasiàInauguració primer Any Jubilar IgnasiàInauguració primer Any Jubilar Ignasià

Benedicció de l’Escultura – Tòtem del Camí del Respecte i del Camí Ignasià

Ahir diumenge 26 de juliol després de la Missa de 12 el Pare Lluís Magriñà va beneir l’escultura – Tòtem del Camí del Respecte i del Camí Ignasià situada a l’entrada del Santuari i que simbolitza el respecte envers totes les persones i la creació.

Aquesta escultura és fruit de l’associació que s’ha volgut fer del Camí ignasià com a Camí del Respecte amb l’objectiu que els pelegrins que facin el camí  visquin aquesta situació de respecte envers les persones que trobin i envers els llocs per on passin. D’escultures o peces d’art semblats a aquesta n’hi hauran al llarg de tot el recorregut del Camí Ignasià.

Escultura Camí del respecteEscultura del Camí del respecteEscultura camí del respecteEscultura del Camí del respecte

Signatura d’un Conveni de Col.laboració entre la Fundació Cova Sant Ignasi i la Parròquia de Navarrete.

En el marc de col·laboració amb entitats, comunitats i institucions que formen part de la vida ignasiana i amb la voluntat de l’Ordre de difondre el missatge ignasià arreu, divendres 24 de juliol de 2015 la Fundació Cova Sant Ignasi i la Parròquia de Navarrete van signar un conveni de col·laboració amb l’objectiu de desenvolupar activitats conjuntes.

En aquest acte es va beneir i posar al culte una imatge de Sant Ignasi que fa un temps la Fundació Cova Sant Ignasi va donar a la Parròquia de Navarrete.

Es tractava d’una imatge del Sant que hi havia al magatzem del Santuari pendent de restauració i fora de culte. Ara,  un cop restaurada per els  fidels de la parròquia s’ha beneit i posat al culte.

Conveni col.laboació amb la Parròquia de NavarreteConveni col.laboració amb la Parròquia de NavarreteConveni Col.laboració amb la parròquia de Navarrete

 

Conveni col.laboració amb la parròquia de Navarrete

I TROBADA DE CASATS A LA COVA

Aquest diumenge 5 de juliol de 2015,  vam celebrar a la Cova la I Trobada de casats  La trobada va començar amb una benvinguda a les 10.45h. per part del director de la Fundació Cova Sant Ignasi - Ramon Sanllehí-  A les 11 el pare Magriñà – Director de la Cova – va celebrar la Missa i un cop acabada tots els assistents van poder visitar  la Cova, amb les noves reformes  i el Centre d’Espiritualitat. Vam acabar la trobada fent un aperitu als jardins de la Cova.

(Veure notícia aquí )

I Trobada de casats a la Cova

 

I Trobada de casats a la Cova

I Trobada de casats a la CovaI Trobada de casats a la Cova

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I trobada de Casats a la CovaI trobada de casats a la Cova

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

P1030090

 

I Trobada de casats a la Cova

 

 

 

 

 

 

CICLE IGNÀGORA – CONFERÈNCIA DEL PARE C. MARCETsj, – “COM RECORDA SANT IGNASI LA SEVA MANRESA DES DEL 1550”

Aquest dijous 28 de maig es va fer l’acte  de cloenda del cicle IGNÀGORA al Centre Internacional d’Espiritualitat ignasiana (CIEI), on el pare Carles Marcet, sj. va pronunciar la conferència “COM RECORDA SANT IGNASI LA SEVA MANRESA DES DEL 1550”. El pare Marcet  va fer una interpretació de l’autobiografia del Sant amb tota mena de detalls per tal d’explicar la seva transformació interior, el seu pelegrinatge continu i el perquè va marcar tant el seu itinerari posterior en l’escriptura dels Exercicis Espirituals i la redacció de  les Constitucions de la Companyia.

Després del  col·loqui , una extensa quantitat de preguntes, va propiciar aprofundir encara més en temes molt particulars de l’estança d’Ignasi  amb els seus contemporanis manresans.
En acabar i compartint un auster piscolabis es va comprovar l’interès que en els temes
ignasians i propis de La Cova i el Santuari tenien tots els assistents.

Ignàgora. C. Marcet sj,Ignàgora. C. Marcet sj,Ignàgora. C. Marcet sj,Ignàgora. C. Marcet sj,

1 2 3 6